Wat kost een goochelaar?

De kosten van een goochelaar kunnen erg variëren. Echter zit er een hele logische reden achter! Het grote verschil zit hem in een amateur of een professionele goochelaar. In de meeste gevallen is het wel, hoe duurder de goochelaar, hoe beter.

Amateur

Bij het boeken van een amateur goochelaar liggen de prijzen doorgaans tussen de €100,= en €250,= voor een kindershow van ongeveer 1 uur of rondlopend entertainment van 1 tot 2 uur. Vaak treed een amateur goochelaar op bij familiefeesten, kinderfeestjes of kleine dorpsfeesten.

 

Een goedkope goochelaar is vaak een beginnende goochelaar. Deze persoon moet nog veel ervaring opdoen en vraagt daarom een lagere prijs. Ook weten beginnende goochelaars niet altijd hoe ze met een onverwachte situatie moeten omgaan. Vaak is een amateur goochelaar met bovenstaande tarieven niet slecht! Maar het verschil met een professionele goochelaar is wel te zien.

Professioneel 

De kosten voor een professionele goochelaar zijn over het algemeen hoger. Dit komt doordat deze goochelaars van hogere kwaliteit zijn, meer ervaring hebben dan amateur goochelaars, vaak prijswinnaars zijn en geen tot weinig negatieve referenties hebben. Vaak treed een professionele goochelaar dan ook op voor bedrijven i.p.v. op kinderfeestjes.

 

Voor een optreden van een professionele goochelaar variëren de kosten meestal tussen € 400 en € 1.250. Deze kosten zijn afhankelijk van de gekozen goochelaar, het soort optreden en uw wensen. Als u bijvoorbeeld wilt dat trucs of illusies worden gepersonaliseerd met een bepaald logo of product van uw bedrijf, brengt dat de kosten al snel een stuk hoger.

 

Hoewel deze prijzen wellicht hoog lijken, is het belangrijk om te weten dat ze inclusief sociale lasten, verzekeringen, reiskosten, reisuren, pensioen, advertentie kosten en materiaal zijn. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de prijzen op een eerlijke manier zijn samengesteld.

Wat levert het op?

Misschien dat je de vraag anders moet stellen aan jezelf! Wat levert het op? Als een goochelaar op jouw feest komt, wat doet dat met de gasten? Als mensen niet snappen hoe iets werkt, zoals een goocheltruc, blijft dat ze langer bij. Het zet je aan het denken. Het klinkt wellicht overdreven maar een goed gepresenteerde goocheltruc kan iets zijn dat uw gasten nog jaren en jaren bij zal blijven! Zo denken zij af en toe nog eens terug aan dat ene feest van zoveel jaar geleden. Heeft dat niet veel waarde?

Benieuwd naar mijn tarieven?